2016. június 19., vasárnap

Hada Labo Retinol Lifting + Firming Lotion, avagy csodaszer Japánból


Első Japán arcápolási termékemről szeretnék beszámolni Nektek, ami a Hada Labo márkának a Retinolos Lotionja, ami Retinol Lifting + Firming Lotion névre hallgat. A Paula's Choice 1%-os retinolja első használat után világossá tette nekem, hogy A vitamin nélkül nem élhetek, kell a bőrömnek. Nagyjából ezzel egy időben megkeresett egy Ebay eladó, hogy látta a blogom és szeretné, ha kipróbálnék a kínálatából gy terméket, amit én választhatok ki. Amikor láttam, hogy van Hada Labo is a termékkínálatában azonnal tudtam, hogy ezt a retinolosat tesztelném szívesen. 


Amit a márka ígér 
(forrás: Krémmánia)
Egy csepp a szép, kortalan bőrért. Ez a tej emulzió része a prémium 3D öregedésgátló sorozatnak, a Hadalabo legfejlettebb termékeinek. Gokujyun alfa 2013. augusztusában megjelent új technológiája a 3D-s hyaluronsav, retinol és hidrolizált kollagén.
  • Retinol - a kor meghazudtoló feszesítő hidratáló
  • Kollagén  - kiemeli és megerősíti a bőrt
  • Hialuronsav - intenzíven hidratál, miközben a bőr puha és rugalmassá válik
Azonnal pótolja a nedvességet, hidratálja a bőrt belülről. Jelentősen kisimítja a finom ráncokat így a bőr puhává, rugalmassá válik és új életre kel. Rendszeres használata javítja a bőr rugalmasságát, ragyogását és a fiatalos megjelenését. Előkészíti a bőrt, hogy teljes mértékben magába szívjon más retinol termékeket.
A bőr pH-jával egyensúlyban van. Kevéssé irritál. Illatanyagoktól, ásványi olajaktól, alkoholtól és színezőanyagtól mentes.



TESZT


A Lifting + Friming termékcsaládból én a lotiont szerettem volna kipróbálni, ami egy könnyebb krém, szérum. Ezt a termékcsaládot bőröregedés gátlóként fejlesztették ki, teljesen új szabadalom alapján fejlesztették ki, 3D hálót alkot benne 4 féle hyaluron, ennek köszönhetően hidratáltan tartja a bőrt. Fontos ez a megfogalmazás, ugyanis önmagában nem hidratál kiválóan, de egy jó vízpótló termékkel együtt csodát művel. Emellett az összetevők között retinol és kollegén található benne, csúcs! Emellett hatalmas az antioxidáns tartalma és mindentől mentes. Nincs benne alkohol, parfüm, mesterséges színezék és kőolaj származék.

Csomagolása tusfürdőkre emlékeztet, henger alakú felül felpattintós kupakkal ellátott darab. Feltűnő pink színe igazán nem emlékeztet egy arcápolási termékre, viszont nagyon díjazom, hogy nem egy beturkálós, tégelyes kiszerelés. Egy Szoros nylon réteg védte, így biztosak lehetünk benne, hogy nem nyitották ki előttünk, amin meglepődtem, hogy a 3D matrica nem jött le vele együtt, pedig az eláll tőle (remélem értelmesen írtam ezt le).  
Remekül záródik a tégely és ami plusz pont, hogy utántöltőt (mint a folyékony szappanoknál) is lehet rendelni hozzá, nem muszáj mindig megvenni műanyag flakonba. A kiöntője csőrös, jól koordinálható, így nem fogunk többet kipancsolni belőle, mint amire szükségünk van. Mérete óriási (170 ml), azt saccolom, hogy egy vére elég napi használat mellett. 







Nagyon folyékony termékről van szó, viszont lotion esetében ez sűrűnek minősül, ami enyhén fehér, áttetsző, kicsit géles hatású. Ezen tulajdonságoknak a számlájára írható a könnyű eloszlatás és az egyenletes terülés. Nem szoktam spórolni a termékkel, mivel a bőröm imádja és azért van benne elég. Ezzel bőven bekenem a nyakam és a dekoltázsom is.



Beszívódása gyors, viszont egy enyhe ragacsos réteget hagy maga után, így érdemes a sminkeléssel előtt egy fél órával felvinni, kb ennyi idő alatt teljesen eltűnik ez a kis negatívum. Én sokszor reggel is bevetem, de este minden estben belekerül a rutinomba.




Hatása elég látványos, pár pillanattal a beszívódás után feszesebb a bőröm és simulnak az apróbb mimikai ráncok. Hosszabb használat után pedig látványosan szebb, egységesebb az arcbőröm és pár gonoszabb, mélyebb ránc is enyhülni látszik. Rugalmasságot emeli ki a márka és ezt hozza is, nagyon elégedett vagyok vele, ezt 100% hogy újra vásárolom, sőt a többi termékcsaládot is nézegetem. Legjobb, hogy utazó méretű termékeket is lehet venni, így ki tudod próbálni és nyaraláson sem kell nélküle élni.




Kinek ajánlom? 25 év felett bárkinek, mivel tényleg szuper bőrfiatalító hatása van. A lotion pedig az ázsiai rutinnak az egyik legfontosabb része, elősegíti a hatóanyagok jobb felszívódását, emellett ezekbe a termékekbe tesznek izgalmas és hatékony összetevőket. Ennél a terméknél a négyféle hyaluron, kollagén, A vitamin és antioxidánsok szerepelnek, ami azért nem semmi sor.

Kismamák nem használhatják, mert magzatkárosító hatása lehet a retinolnak!!!
Fényvédelemre oda kell figyelni, ha retinolos terméket használsz!