2014. október 8., szerda

S.O.S...Hajmosás elnapolása most!

Zsíros a hajam, de már nincs időm megmosni. Ugye ismerős lányok ez a helyzet, mindenkivel előfordult már. Most mutatok pár jó ötlete, hogy ne látsszon ez a kis szépség malőr.















Száraz sampon


Ez a legkézenfekvőbb megoldás a dologra, amivel egy napot, de akár kettőt is el lehet tolni a hajmosást. Manapság sok márka kiadta már a száraz samponját, ami egy fehér por, vagy ugyanez spray változatban. A hajtövekre kell szórni, vagy fújni és a por felszívja a fölösleges olajokat és zsírokat a hajszálakról és a fejbőrről. Ezután ki kell fésülni a hajból a port, hiszen csúnya lenne, a ott maradna. Világosabb hajúaknak ez ideális megoldás lehet, viszont a sötét hajúaknak látszhat a fehér por még fésülködés után is sajnos. Ezzel a megoldással ráadásul haj kap egy extra tartást dúsabbnak fog látszani, viszont kevésbé lesz fényes. Nekem volt már olyan, hogy két napot is el tudtam tolni a hajmosást, reggel utána száraz samponoztam, de ezt csak extrém körülmények közt alkalmaznám.





A spray változat azért jobb, mert időt tudunk spórolni, könnyen el lehet oszlatni és sehova nem kerül túl sok belőle.
















A szórós verzióban azt szeretem, hogy a kezemmel jobban érzem, hol kell még egy kicsit a fejbőrre és a hajra tenni, és nem utolsó sorban több van benne, ár érték arányban jobban megéri.














Hintőpor


Ha nincs kéznél száraz sampon, akkor se kell pánikba esni. A babahintőpor ugyanezt a funkciót el tudja látni. A mechanizmus ugyanaz, felszívja a zsírt és fésülésnél kihullik a haj közül a púder.








Hajlakk



Ez egy extrémebb megoldás és nem minden hajlakkal válik be. Olyannal működik, ami kifésülve egy kicsit száraz érzetet ad a hajnak. A lényege, hogy befújjuk a haj töveket és miután megszáradt kifésüljük, ez is leviszi a zsíros réteget a hajszálakról, de persze mint minden lakkozás ez is roncsol és szárít kicsit.











Konty


Kedvenc megoldásom a zsíros haj problematikára, hogy felkötöm, de legszívesebben kontyba szoktam rendezni. Ehhez remek módszer a hajfánk, amit el is tudunk készíteni otthon egy lestrapált harisnyából, úgy, hogy levágjuk róla a comb részt és a lábfejeket, így két hosszú harisnya csövet kapunk. Az egyiket elkezdjük egyik oldalon szorosan feltekerni, majd amikor kész a másikat is rátekerjük és kész is. Ezután a csurkánkra húzzuk a középen lyukas fánkot és arra rátűzzük a hajunkat. Innentől egy szoros és rendezett frizurával lépünk ki az utcára, ami nagyon nőies és szexis.


Parketta fonás

Anyukámtól tanultam ezt a fonást, nagyon egyszerű, a lényege, hogy középen fent egy vékony hajtincset kiveszünk, három ágra szedünk és minden lépésnél, a fonat mellől veszünk fel egy kis tincset hozzá. Így leírva elég béna, de szerintem létezik erről videó, de, ha nem akkor majd készítek. Ezen a frizurán se látszik, ha a hajunk már leamortizált és zsíros.





Nektek van valami tippetek még? Mit alkalmaztok?