2017. február 21., kedd

Pattanásos, mitteszeres bőrt hámlaszd!-Paula's Choice 2%-os BHA hámlasztó

A Krémmánia Beautyboxnak köszönhetően hozzám került egy Paula's Choice RESIST DAILY PORE-REFINING TREATMENT WITH 2% BHA hámlasztó. Ezer éve szerettem volna az AHA hámlasztó után kipróbálni egy ilyet is, hogy tudjam a bőröm melyiket szereti jobban. A hámlasztás elég összetett kérdéskör, amiben a keleti, ázsiai kozmetikumok az úttörők. A radírozásnál sokkal kíméletesebb, ám nagyobb odafigyelést igénylő folyamatról van szó, ami megoldást jelenthet a ráncokkal, pattanásokkal való küzdelemben is.  





A hámlasztás kémiai anyagokkal történik, tudom elsőre ez ijesztően hangzik, pedig nem az. Nyilván ezek nagyon gyengéd anyagok, nem fogja marrni a bőrt és konkrét hámlást sem fog okozni. Míg a bőrradírok szemcséi nem egyenletesen távolítják el az elhalt hámréteget, illetve sok esetben felsérthetik a bőrt, addig a hámlasztóknál semmi ilyesmi nem lesz tapasztalható. 


Kinek ajánlják a BHA hámlasztást? Tág pórusúaknak, mitteszeresedésre hajlamosaknak, illetve zsíros pattanásos bőrre. Ráadásul ezt az AHA-val szemben az érzékeny bőrűek is használhatják. 


A BHA, szalicil savas hámlasztó, ez egy zsírban oldódó sav, ami a pórusok belsejéből is képes eltávolítani a szennyeződést, faggyút, gyakorlatilag kioldja. 0,5-2%-ig találunk a piacon és Ph érték tekintetében 3-4 körül van, a bőrünk természetes ph-ja 5,5 amúgy. A szalicil sav önmagában nem hámlazt más összetevők elegyével válik hámlasztóvá. 

Hámlasztani heti kétszer ajánlom, akár egyik alkalommal AHA, másik alkalommal BHA, vagy két AHA, két BHA.

Ha hámlasztasz, akkor mindenképp használj legalább 30-as fényvédőt télen-nyáron!


Amit a márka ígér:

Ez a könnyű hámlasztó amellett, hogy eltávolítja az elhalt hámsejteket a bőr felszínéről és a pórusok belsejéből, harcol a bőröregedés jelei ellen is.
Hatásos pattanások, mitesszerek, tág pórusok, keratosis pilaris, pirosság, rosacea és öregedő, ráncos bőr esetén
Kombinált, zsíros bőrre
Kitisztítja és összehúzza a pórusokat
Serkenti a kollagéntermelést és kisimítja a ráncokat

pH: 3.5-3.9 (Forrás: Krémmánia)


TESZT

 Az én esetemben a tág pórus és a mitteszeresedés komoly gondot okoz. Próbálok leszokni a nyomkodásról és jelentem, ez a termék nagy segítséggel volt ez ügyben. Az orromon és az államon fekete mitteszer hegyek jócskán csökkentek ennek a BHA hámlasztónak köszönhetően. 





Ez egy minta termék, így a csomagolásról csak pár szót ejtek, mert lehet a teljes kiszerelése más. Lecsavarható kupakkal rendelkezik és ezen belül egy felpattintható rész is védi, méghozzá azért, mert folyadék lapul benne. Jól zár, nem is túl macerás az öntögetése, mert nem túl nagy a nyílása. 


Én nem használok vattakorongot az arclemosás után (hogy miért erről ITT olvashatsz), így a tenyerembe öntök 3-5 cseppet, ami tökéletesen elég az egész arcomra. Ezt kézzel beleütögetem a bőrbe, mivel víz állagú és jól feszívódó, így szinte azonnal kerülhet rá a lotion, szérum, esszencia és a többi réteg. 

Illata furcsa, de nem kellemetlen.

Már első használatnál éreztem reggel, hogy sokkal simább a bőröm, minden érdesség eltűnt, nem volt elhalt hámréteg. 


 Hetente kétszer használtam, így semmi túlhámlasztást nem tapasztaltam, heti három már kicsit sok a bőrnek véleményem szerint hámlasztásból. Persze mindenkinek más a bőre, figyelni, analizálni kell és az igényeihez igazítani a bőrápolást. 2 hét után már láthatóan kezdtek csökkenni a mitteszerek, a kisebbek teljesen eltűntek. A makacs, visszanövők pedig egy hónappal később csökkentek. Persze ez sem varázslat, így teljesen nem tűnnek el, de a csúnya fekete pöttyök mennyiségileg csökkentek és pattanások sem alakultak ki.

Nekem AHA-val kombinálva vált be legjobban.

Összességében szuper terméknek látom és még inkább érdekel a Paula's Choice termékkínálata. Paula Begoun szakértelme megkérdőjelezhetetlen, zseniális termékeket alkot. A pórusokat nem tudja semmi összehúzni, viszont ez a termék látványosan tisztítja minek révén optikailag kisebbnek látszanak. Száraz, érdes bőrrészek eltűntek teljesen.

Mindenkinek ajánlom, aki makacs mitteszeresedéssel küzd, illetve a pattanásos bőrűeknek, ugyanis a szalicilsavnak gyulladáscsökkentő hatása is van.

Ára elég borsos, de teszter termék is rendelhető.


Paula's Choice AHA TESZT
Paula's Choice Retinol TESZT

Próbáltatok már valamit a márkától? Mi a kedvencetek? Melyik a kedvenc hámlasztótok?