2017. február 1., szerda

Benecos termékek tesztje

A Benecos egy német natúr kozmetikai márka, ami elég széles termékkínálattal kedveskedik a természetesség szerelmeseinek. Alaposan kipróbálgattam a hozzám érkező termékeket, így időszerű beszámolni a tapasztalataimról. Egy készülődős videóban pedig megnézhetitek élesben is hogyan működnek. 









A Benecos egy német natúrkozmetikai márka. A fő profiljuk a sminktermékek, de a kínálatukban megtalálhatóak sminkecsetek, körömlakkok, tusfürdő, sampon, testápoló, kézkrém, arckrém.


BDIH jelzéssel rendelkeznek. Ásványi olaj-paraffin-szilikonmentes termékeket kínálnak, nem tesztelnek állatokon. (Krémmánia)



NATURAL FRESH BRONZING DUO (1680 Ft)




Csomagolása áttetsző műanyag, ami jól záródig, semmi különös. A duó termék 3/4 bronzosítót és 1/4 pirosítót tartalmaz. Ibiza Night árnyalatút teszteltem. Csodásan mutat a dombornyomott indás logó a termék közepén, bár ez pár használat után eltűnik. A bronzer abszolút meleg árnyalatú, kicsit narancsosnak hat, de élesben már mindenkit megnyugtatok egy gyönyörű árnyalat. Kreolabb bőrön különösen jól mutat. Abszolút matt árnyalatról van szó, ami nem foltosodik felvitelkor, jól pigmentált, szépen építhető.


A pirosító már egy fényes, induripinduri glittereket tartalmazó szín, leginkább korallos, halvány tüdő szín, ami igazi hétköznapi arcpír. A bronzerrel keverve pedig egy izgalmasabb árnyalatú pirosítót is tudunk nyerni ezzel a duóval. Abszolút tartós, nap végén is szépen kiemeli a vonásokat.





SZEMHÉJPÚDEREK- (1190 Ft)



Csomagolásuk kis kerek, áttetsző, műanyag tégely. Kompakt megoldású, így könnyen magunkkal vihetjük őket. Két árnyalatot próbáltam egy világos, tört fehér mattat és egy fényes különleges szürkés-kekit.








Sajnos ezektől nem ájultam el, míg ujjal belenyúlva abszolút meggyőzőek a swatchok, ecsettel eloszlatva nagyon halovány az eredmény. Mentségére legyen mondva a natúr termékek nem szoktak pigmentáltak lenni, no de ha az ember lánya sminkelésre adja a fejét, azért jól jön, ha van is eredménye és nem kell kínlódni.



Tudom megint megkapom majd, hogy szőrös szívű vagyok, de nekem kevés a pigmentáltság, ujjal eldolgozva lehet a leghatékonyabban felvinni és meglepő módom szemhéjalappal se muzsikálnak tökéletesen. Ezeket sajnos nem ajánlom, lehet viszont, hogy hozzám került két gyengébb árnyalat, előfordulhat ilyesmi is. Írjátok meg, ha van tapasztalatotok ezekkel a termékekkel.





SZEMHÉJPÚDER PALETTA



Egy kicsivel jobb, mint a monók, de még mindig pigmentáltsági problémákról kell beszélnem, pluszba foltos is az eredmény. Viszont a Milani szemhéjalapommal gyönyörű végeredményt kaphatunk és igazi smokie sminket. A négy árnyalat amúgy együtt nagyon jól harmonizál, egy matt egérszürke található benne a többi fényes, csillámos árnyalat. A legsötétebb árnyalat viszont abszolút nem hozza a tőle elvártakat, kevés.






SZÁJFÉNY (1849 Ft)



Csomagolása a megszokott szájfény csomagolás. Applikátora tökéletes, könnyű vele dolgozni, egyenletesen felvinni a terméket. Állaga krémes és nem ragacsos, ami kardinális kérdés nálam, alap elvárás. Igazán természetes hatású az ajkaimon és kényelmes viselet, nem nehezíti el az ajkaim, már ha van ilyen megfogalmazás, szóval nem zavaró, hogy ki van festve a szám. Megtérített, az utóbbi időben sokszor nyúlok utána, elkezdtem szeretni tőle az ajakfényeket. :) 5ml




RÚZS (1959 Ft)



A rúzs csomagolása elég professzionális, letisztult, minimalista. Jól zár, táskabarát. Az állaga krémes, kicsit túl krémes is, szinte átvált szájfényes jellegbe, de ez nem zavaró. Igazi szép fényes finishről van szó, az árnyalat bogyós, kicsit narancsos. Sajnos nekem nem áll jól a színeimhez, amiért megszakad a szívem, mert nagyon tetszik, de sajnos rólam leugrik. Tartóssága közepes, evés-ivás után igazításra szorul. A hegyes vágásnak köszönhetően nem igényel kontúrozást, bár szerintem minden rúzs alá érdemes ceruzával alámenni.






FOLYÉKONY ALAPOZÓ Sahara (2120 Ft)



Csomagolása nagyon szemrevaló, rose goldos tubusos.A Sahara árnyalat tökéletesnek bizonyult számomra, így sokat tudtam viselni. Nagyon krémesnek hat először, kicsit sűrűnek is, de a bőrön meglepően könnyű eloszlatni, egyenletesen fed. Fedése közepes magasabb fokozatáig építhető, problémákra muszáj alá korrektor. Könnyű viselet, aminél érzem hogy a bőröm lélegzik. Fixálni érdemes púderrel, ebben az esetben nem fényesedik ki. Ajánlom, a márkától szerintem ez az egyik legjobb termék.






KÖRÖMLAKK

A körömlakk  csomagolása igényes, jól záródik. Ecsete jól vágott, szépen elterül, jól felviszi a terméket. Egy rétegben kevés, két rétegen jól fed. A tartóssága viszont az én mosogatós, házimunkát végző életmódomba nem állta meg a helyét. Egy-két nap alatt megpattan és onnantól elindul a lejtőn. Annak ajánlom, aki szeret sűrűn körömlakkozni, nekem nem nyerte el a tetszésem. A színe egy neonos, narancsos pink.




Összességében az alapozót, a bronzosító duót tudom ajánlani, illetve a szájfényt. A szemhéjpúder a gyenge pontja a márkának, nekem sajnos kevés volt a pigmentáltsága, a jobb ecseteimmel sem volt hajlandó szép eredményre és a primer sem volt életmentő esetükben. Szeretek dicsérni mindent, de árát figyelembe véve találunk jobb termékeket (gondolok itt a rúzsra, lakkra és a szemhéjpúderre) a piacon, bár tény, hogy nem feltétlenül natúr vonalon. 


Ti próbáltatok már valamit a márkától? Mi a kedvencetek Tőlük?