2016. december 27., kedd

Királyi pompa hercegnőknek-Pupa Red Queen kollekció


A Pupa karácsonyi kollekciója a Red Queen első ránézésre is lélegzetelállítóra sikerült a barokk stílusú csomagolásával, a gyönyörű dombornyomású sminkjeivel. Az olasz márka nem csak a designben erős, hanem a minőségben is, de az árai abszolút elérhetővé teszik számunkra. 




Ismét kipróbálhattam a márka jóvoltából rengeteg terméket, ami azt is mutatja, hogy a Pupának nincs mitől félni, mivel hatalmas termékkínálatában nincsenek rossz darabok. Eddig legalábbis nem találtam kivetnivalót egyetlen termékükkel kapcsolatban sem, pedig nagyon kritikus vagyok a sminkek tekintetében. Három éve írom a blogomat és egyre magasabb a léc a kozmetikumok vonalán, de a Pupa ezt az emelkedő mércét is simán megugorja. Ahogy látom és tapasztalom egyre jobb és jobb minőségű termékkel, egyre kreatívabb csomagolásokkal állnak elő.







Red Queen Metallic Liner - Golden Amber és Sparkle Black ceruza (2290 Ft)




Kezdjük a ceruzákkal, amik remekül sikerültek. A rengeteg jó Pupa termék között ritkán emelem ki a szemceruzákat, pedig igencsak szuperek, megfelelően krémesek, puhák, könnyen kenhetőek, a vízvonalba is jól fognak. A kedvenc fekete ceruzám is ettől a márkától került ki, ami jól példázza a minőséget. A Red Queen kollekció címerét megtaláljuk a ceruzára nyomva, szépen demonstrálja a színt a külső borítás, ami szerintem fontos dolog, így nem nyúlunk mellé. Minden ceruza egy fóliával van lezárva, így bizonyosak lehetünk benne, hogy senki nem használta, próbálta előttünk.

Mindkét ceruza csillámokat tartalmaz, de ezek aprók, így nagyon mutatós egységes sminkre képesek. A szürke ezüstös fényű glittert a rose gold pedig aranyat tartalmaz. A szuper eldolgozáshoz a másik végén egy kis szivacs kap helyet a ceruzán, ezzel tudjuk füstösíteni a színeket, így akár a teljes szemsminkünket is adhatják. Miután megszáradtak nem moccannak és kenődnek el, tartósak.


Red Queen Metallic Eyeshadow - Lavish White és Luxurious Brown (3290 Ft)




Maradjunk még a szemeknél, a szemhéjpúderek lélegzetelállítóak. A csomagolás dobozán gazdag barok indás díszítés fut, az arany árnyalatai az uralkodók és nevéhez hűen a vörös. 

Ünnepi királynős a hangulata.

A tégely felpattintós, átlátszó műanyag, az állandó kínálatnak megfelelő, amit én nagyon szeretek. Táskabarát praktikus kis mono, amihez egy kis gumis applikátor is társul.




Az inda motívum dombornyomásban megjelenik a festéken, bevallom én oldalról kezdtem meg és így is fájt, hogy bele kell nyúlnom. Műalkotás!

Négy árnyalatban elérhető, hozzám két szín érkezett, mind a kettőért élek halok. Mivel égetett szemfestékekről van szó, így nedvesen és szárazon is használhatóak. A swatchokon szárazon láthatjátok, nedvesen még intenzívebb eredmény érhető el, fólia hatás.




Négy árnyalatban elérhető, hozzám két szín érkezett, mind a kettőért élek halok. Mivel égetett szemfestékekről van szó, így nedvesen és szárazon is használhatóak. A swatchokon szárazon láthatjátok, nedvesen még intenzívebb eredmény érhető el, fólia hatás.






004-es Luxurious Brown bronz árnyalat, de a csodásabb fajtából. Nekem ez a kevésbé rezes fény nagyon tetszik és bármely alkalomra, de hétköznap is megállja a helyét. A legkihasználhatóbb színnek ezeket a barnás, bronzos, aranyos árnyalatokat látom az életemben.





001-es Lavish White fehér fémes alapú, holgrafikus árnyalat. Mikrocsillámok adják az igazi fényét, igazi unikornis smink alapdarab. Szerelem! 





Az állaguk selymes poros, már majdnem krémes. Nem porolnak, nem csomósodnak, egyenletesen felvihetőek és bársonyos hatást adnak. 

Red Queen Highlighter - Magnificent Gold (5190 Ft)



Jöjjön maga a csoda! Azt hittem a tavalyi karácsonyi highlightert nem lehet überelni, de sikerült. Már előre izgulok a jövő év miatt. A dobozt már kiveséztük, az ugyanolyan, mint a kollekció többi darabjáé. 


A tégely viszont gyönyörű, arany alapon a piros koronás címer, királynői darab. Végre kötekedhetek, a fényes arany gyűjti az ujjlenyomatokat, nem kicsit. Viszont jól záródik és belül egy tükör áll rendelkezésünkre.



Belül bordó a műanyag, ami szépen keretezi a színt, remek választás. A dombornyomás lélegzetelállító és nem túlzok. Még az öcséim is megcsodálták, pedig őket maximálisan nem hatják meg a sminkek. 






Textúrája nagyon krémes, géles, jól eldolgozható, én az ujjaimmal szeretem felvinni leginkább. Az árnyalatát nehéz szavakba önteni, mert ahogy esik rá a fény úgy változik. Világos bőrhöz ez bizony lehet sok, sötét, ugyanis leginkább óarany és bronz között játszik, viszont az én kreol bőrtónusomhoz lett megálmodva. 






Red Queen Golden Powder - Gold Shimmer (5590 Ft)





Igen a katarzist is lehet fokozni! A piros, henger alakú, papír doboz egy nem mindennapi terméket rejt.



A dobozon dombornyomással szerepel a kiadás logója arany betűkkel.

Belül egy kis plüss pufi található aranyos masnival, kész én itt dobtam el az agyam. Ezután egy leragasztott részhez érünk, amit miután leszedtem eszméletlen illatos csillám púder került elő belőle.


Lényegében tök felesleges termék, nagyon kevés alkalommal szeretnénk, hogy csillogjon a bőrünk, a testünk. Aztán gondolkodóba estem, először is akár használhatjuk highlighterként, szóval nem is olyan fölösleges. Másodszor simán el tudom képzelni, hogy az esküvőmön a kilátszó bőrfelületeimet átsimogatom ezzel. Egy nyár esti buliban pedig remekül kiemelheti a barnaságot.... és még sorolhatnám. 
Egy bajom van csak vele, hogy lehetne kicsit kevésbé sárgás arany színe. Bár a világos bőrűeknek ez mesésen állhat. 



Red Queen Lasting Color Gel - Red Queen, Royal Burgundy; Golden Lust, Golden Foil (1590 Ft)




Eljutottunk a körmökhöz, a lakkokhoz. A régebbi Pupa lakkoktól nem voltam elájulva, viszont itt látszik legjobban a fejlesztés, a törekvés, ugyanis egy év alatt teljesen megváltoztak a lakkok, abszolút magas kategóriás minőségűek lettek.

Első pillantásnál a Golden Dust tetszett meg, a halvány arany alapban, arany és hologram csillámos szépség. Egy rétegben is csodás a fedése, két rétegben viszont elbűvölő. Önmagában és fedőlakként is kiváló lehet. 


A Red kollekcióban nyilván landolt egy piros és ez a nagybetűs piros árnyalat. A tökéletes karácsonyi lakk, ami egy rétegben is szenzációsan fed, ugyanez igaz a gél lakk tesójára a bordóra is. Eszméletlen tartós, lemosásnál viszont a piros elég ragaszkodó a bőrhöz, így több vattakorong kell az átlagnál. 



A legcsodálatosabb viszont a szuper különleges arany fóliás lakk. A képen a Star Drust alapon látjátok és erre került két rétegben. Az átlátszó lakkban sűrűn kerültek a fólia darabkák, így nem kell halászgatni, ami remek hír. Nem válnak fel, hanem gyönyörűen ragaszkodnak a körömhöz, nem rojtosodnak, ami hasonló lakkoknál gondot okozhat. A lemossa viszont kín keserves, de ki akarná lemosni? :D 

Tökéletes az állaga, az ecsete. Egyedül a csomagolást nem szeretem, mert néha kicsúszik a kezemből. 5 ml lakkok, de elég hosszan elegendők. Minden lakk legalább 4-5 napig makulátlan, kopás és pattogás mentes. Áruk borsos, de a szezonvégi kiárusításban már nem olyan fájó. 



Red Queen I'm Matt Lip Fluid - Red Queen és Pompous Bordeaux (3290 Ft)





Ajkak vonalán a matt folyékony rúzsok sem maradhattak kis a sorból. A csomagolásuk  a klasszikus megoldású, annyit áradoztam már ezekről a termékekről, hogy nem kell bemutatnom egy olvasónak se, ugye? :)

Természetesen idomult a kollekcióhoz a színe, arany a csomagolás és nem a megszokott ezüst.



Alap daraboknak mondanám ezt a két árnyalatot, ugyanis egy retró, hideg árnyalatú piros és egy hudeg árnyalatú, bordós bogyószín található a kollekcióban.



A swatchokon is látszik, hogy a piros egy húzással remekül fed, a bordóval kicsit babrálni kell. Jó pár Pupa folyékony rúzst próbáltam ez az első árnyalat, aminél ezt tapasztaltam.


Mivel nem szárad kopogósra, így ez nem gond, két rétegben, plusz fél perc rászánással semmi gondot nem fog okozni. Nem csókállóak ezek a termékek, ezt sokan felvetik negatívumként, de hozzátenném, hogy az egyetlen tényleg matt rúzs, ami nem szárít.









Red Queen Balm Elixir - Sheer Rose (3290 Ft)



Ajak elixír, ilyenről sem hallottam még. A csomagolása csodás és a kis részlet pedig elbűvölő, igen a kis korona fityegő. :)



Inkább a rúzs kategóriába sorolnám ugyanis elég jól pigmentált termék, ami remekül hidratál. Krém finishü ajakkence, ami valahogy az ajakbalzsam és a rúzs jó tulajdonságait ötvözi. Visszafogott barackos árnyalat olyan hercegnős, szűzies hatású. Az ára viszont túl magas szerintem, fél áron viszont a bolondnak is megéri.



Összességében csodálatos lett a kollekció, nem találtam ismét benne rossz terméket. A körömlakkokat emelném ki, a szemhéjpúdereket és persze a highlightert. A piros matt folyékony rúzs pedig olyan alap, mint a kis fekete. Ha igazán különleges dologra vágysz a fehér metálos szemhéjpúdert se hagyd a polcon. 

Hogy tetszik Nektek a kollekció? Melyik darabokat próbálnátok ki?