2016. augusztus 5., péntek

Vichy PURETÉ THERMALE bőrnyugtató micellás víz

Hozzám került a Vichy Anyák napi játékának díjaként pár Vichy termék, ebből az elsőről már be is tudok számolni. Micellás mániásként nagyon örültem, hogy ezt a terméket is kipróbálhattam és meg kell mondjam nem okozott csalódást. 




A micellás technológia mágnesként vonzza magához az érzékeny bőrön található külső tényezőket, így tökéletesen tisztítja az arcot a sminktől radírozás és öblítés nélkül.
Az érzékeny bőr tökéletesen tiszta és friss lesz irritáció nélkül.


Vichy termálvízben gazdag, nem-komedogén, hipoallergén formulája bőrgyógyászati és szemészeti felügyelet mellett tesztelt. Érzékeny bőrre és szemre fejlesztve semleges p.H.-val. Nyugtatja a bőrt.



TESZT




Csomagolása nagyon szép, nekem a gyémántot juttatja az eszembe a formája. Valamiért lenyűgöz, amikor kicsit formabontóbb egy csomagolás. A kupakja felpattintható, jól zár. 200ml-es  maga a flakon. A  kiöntő nyílás megfelelő, nem ömlik belőle a termék, bár én egy lehelettel kisebbre venném a márka helyében.






A terméknek illata van, ami meglepett, mert emlékeim szerint a Vichy másik micellás vizének nem volt. A márkára amúgy jellemző, hogy sok parfümöt használnak, amit ki-ki döntse el, hogy zavarja e. Engem már kicsit zavar ez, mivel irritálhatja a bőrt, száríthat. Amúgy nagyon kellemes maga az illat, nem is túl intenzív és alapvetően én megfigyelem, hogyan reagál a bőröm a termékre, ha szereti, akkor a parfümellenességem alulmarad. 




Elég hatékonyan távolítja el a sminket, de a szempillaspirállal azért kicsit összeakasztja a bajszát. Oda kell az idő, míg leoldja. Cserébe viszont picit se csípi, irritálja a szemem. Használat után tisztának érzem a bőröm, de hidratálást nem ad, nincs az a wow érzésem, mint a Bioderma után. A bőrnyugtatást viszont aláírom és a pirosabb részeket is lehúzza.


Abszolút jónak tartom ezt a micellás oldatot, viszont a Biodermát nem überelte és ha ár érték arányt nézek, akkor nem kérdés melyiket veszem majd újra.