2016. június 15., szerda

Rojtosra kell beszélem a számat?-OUTFIT

A nyár mindig a szabadságról szól, ami főleg az öltözködésemben nyilvánul meg. Sokszor váltok ilyenkor a bohém, etnó is hippi stílusra. 

A rojtos darabok a legnagyobb kedvenceim, anonim rojtmániások klubját vezethetném. Tökéletes kombináció mindehhez egy könnyű farmerruha. 







Ismét egy ékes példa arra, hogy turikban, fillérekért lehet kincseket találni, ugyanis ez a farmer ruha az egyik kilós Hádából került elő. 

A turizás a kincsvadászathoz hasonlítható, sosem tudhatod mit találsz, ráadásul gyakorlat kell hozzá, egyfajta turizós szem. Eleinte én semmit sem leltem, viszont nem adtam fel és ráállt a szemem. Már szinte felkiáltó jel lebeg egy egy darab felett, hogy ez passzolni fog. Anyag, minta megfog, kikapom látom rajta, hogy méretben megfelelő-e számomra. 

Repül a zsákba és haladok tovább a sorok között. Amikor már több kilót húzok magam után, jöhet a válogatás. Ezután pedig a próbafülkében mérlegelem, hogy megfelelő-e, illik e hozzám és jó e a méret. Így a felét mindig kirostálom. 











Még pár kör, ha új csodára bukkanok irány megint a fülke. Mielőtt fizetnék ellenőrzöm, hogy van e folt rajta, szakadás, bármi. 




Ami nem tökéletes azt ne vedd meg, nagyon kicsi az esélye, hogy varrogatni fogod, ha amúgy nem szoktál varrni. A foltnál szinte biztos, hogy kimoshatatlan, pont ezért selejtezték ki, így fölösleges próbálkozni. 




Térjünk át a szettre. A farmer ruhának két különleges részlete is van picit variálható is. A hátulja csipkés, ami idén minden mennyiségben jöhet, imádjuk! A legnőiesebb anyag és rengeteg mintával találkozhatunk. Arra törekedjünk, hogy minőséginek tűnjön és ne a nyúlós, műszálas csipke szerűség legyen, ami nyáron még kellemetlenebb viselet a hőségben.






A csipke elől is megjelenik a gallér pedig farmering hatást kölcsönöz az egésznek. Has résznél kivágott, itt jön az izgalmas része, ugyanis behúzva csak a derékból két kis sávot mutat, viszont ha megkötjük akkor abszolút hasvillantóssá válik. Szexi és visszafogott a hatás. 




Rojtok megjelennek a kabáton, táskán és a bokacsizmán is.

A kabátot télen vettem akciósan, mivel régi vágyam volt egy ilyen így már akkor is viseltem, amikor még nem volt megfelelő hozzá a hőmérséklet.

A csizmának is megvan a létjogosultsága, de a fesztiválokon mutatnak igazán jól ezek a lábbelik, no meg a sár ellen is jól jönnek, valljuk be mindig szokott lenni egy kicsi.

Táska is turis darab, tavaly leltem rá és szerintem ezt a darabot viseltem legtöbbet az előző meleg évszakokban. Igazán praktikus ez a tarisznya jelleg, a vállon átdobásnak köszönhetően pedig szabad marad a kezünk. 




Az Írisz karkötőt választottam ehhez az összeállításhot, ami a Kialakító kollekcióból származik és Anda Design segített az álmaim materializálásban. A lávakő színjátszó bevonatának köszönhetően folyamatos játékosságot biztosít, zöld-lila-fekete váltakozása meséssé teszi A lyukacsos textúra megjelenik a másik oldalán egy kis részben, ahol fehér korallt használtunk. Emellett egy fehér bojt teszi igazán nyáriassá. Az ametiszt gyűrűmmel pedig tökéletesen mutat ez a finom ásvány karkötő.



Smink

Alapozó: L'Oreal True Mutch
Korrektor: Catrice folyékony

Púder: Pupa Like a Doll
Szemhéjtus: IsaDora filces tus
Szemöldök: Milani szemöldök pomádé
Szempilla: IsaDora Silicone Volume Mascara
Szemhéjpúder: Pupa Dot Shock paletta 001






OUTFIT

Kabát: Springfield
Ruha: Háda
Csizma: Primark
Táska: New Look
Karkötő: Chillearrings Kialakító kollekció by Anda Design

Fotó: Apagyi Nikolett
Illusztráció: Győző Éva

Hogy tetszik Nektek ez a szett? Ti szoktatok turizni? És hogy viszonyultok a fesztivál hangulatú ruhákhoz a városi divatban?