2016. június 8., szerda

Belvárosi túra-OUTFIT

Még az ELLE Fashion Show alkalmával egy jót csavarogtunk Csillával a barátnőmmel és persze pár képet is készítettünk a szettemről. Mivel mesésen fotóz így otthon örömmel konstatáltam, hogy az új profilképem is megszületett, azóta is bátorítom hogy fotós babérokra törjön. 

Nyíregyházáról ritkán tudom összehozni a pesti utakat, egyrészt elég hosszú, más részt nem olcsó, harmadik szempont pedig, hogy nehezen tudom összeegyeztetni a a munkával, sulival. Villámlátogatások jellemezték az utóbbi két évet, pedig nagyon szeretnék már pár hetet intenzíven fenn tölteni, hogy a blogger barátnőkkel találkozzunk és pár közös projektet is összehozzunk. 







A szett egyszerűségre épül, egy csipet állatmintával. A fehér felső, fekete szoknya sokunknál a régi iskolás ünneplők hangulatát eleveníti meg. 

Számomra ez nem szeretem öltözék volt, így felnőttként ritkán viseltem, még az ünnepélyeken is kerültem. 

Aztán átértékeltem ennek a két színnek a házasítását és az anyagok játékára kezdtem fókuszálni. Azonnal megszűnt az unalmas hatás és a negatív lenyomatok is oldódni kezdtek. 



Mivel tisztában voltam vele, hogy nem ruhákat szeretnék próbálgatni így a csipke mellé egy óriási statement nyakláncot is fel mertem venni. Ugyebár, ha álmaink felsőjét keressük, akkor érdemes az ékszereket minimalizálni, ezzel megkönnyítve a próbálgatást. Viszont a tusfürdők és parfümök közti válogatásnál nem fog gondot okozni ez a gyönyörű Chillearrings darab. Általában ezt a nyaklánc típust fesztiválos szettekkel kombinálják, de elegáns anyagokkal házasítva is igazán mutatós. A vagányságát megtöri és kiemeli a csipke szépségét. 


Ki mondta, hogy nem lehetnek olyan alapdarabjaid, amikben van egy kis pikantéria. A felső ugye gyönyörű, letisztul a csipkének köszönhetően, a szoknya pedig a bőr anyagnak köszönhetően szintén izgalmas. Az A vonal az egyik gyengém, mivel jól leplezi, amit takarni szeretnék, a vastagabb combom és nagyon nőiessé teszi az alkatot.

Táskáknál a hátizsákot kell éltetnem, ez a trend rádöbbentett mennyire praktikus, mennyivel kényelmesebb, mint egy sima karra-vállra akasztható társa. Persze érdemes olyat választani, ami kicsit elegánsabb, ha könnyedén szeretnénk viselni minden szettel. Nyár lévén a világos színeket preferálom kiegészítőknél, így szuper vételnek bizonyult ez a Háda darab. 

Pici plusz a kis bojt hozzá. Arra nagyon figyeljetek, ha háton viszitek a táskát az első zsebekbe ne legyen érték és mindig jól cipzározzátok be, így a szarkák is elkerülnek benneteket. 



Szintén alap darabként tekintek a leopárd mintás cipőre, persze nem a klasszikus értelemben, nem  a top 10-es listám része, de a legfontosabb 20-ba mindenképp bekerülne. Remekül kombinálható és az igazán egyszerű póló, farmer kombót is felfrissíti. Az állatmintával vigyázni kell, ha nem akarunk "pumának" tűnni. Erre azt a szabályt alkottam magamnak, hogy kis felületen, inkább csak kiegészítőben jelenhet meg és maximum egy dolognál. Nem mondom, hogy ez egy kőbe vésett szabály, de érdemes így hozzáállni, hogy ne essünk túlzásba. Kísérletezni persze ér. :)



Smink:

BB krém: PUPA
Kontúr: Lush
Szemöldök: Milani szemöldök gél
Szemhéjtus: MAC
Szempilla: Pupa













OUTFIT

Csipke felső: H&M
Szoknya: H&M
Cipő: Skála
Táska: Háda
Nyaklánc: Chillearrings
Napszemüveg: Solaris

Fotó: Ember Csilla
Illusztráció: Győző Éva

Nálatok a klasszikus alap darabok mellett mi számít még basicnek? :) Hogy tetszett a szett?