2015. október 21., szerda

Zombi smink-HALLOWEEN INSPIRÁCIÓ

Közeleg  legmegosztóbb ünnep a Halloween nap, amit hazánkban oly sokan felháborodva fogadnak. Az én véleményem, hogy jól megfér a Halottak napja és a Halloween egymás mellett, főleg, hogy nem is egy napra van datálva.

De írok még ebben a posztban kicsit a külsőségekről és önmagunk elfogadásáról, de a lényeg az unokatesóm sminktudása. :)




A blogom követői tudják, hogy még a hétköznapokban is kaméleonként viselkedek, szeretek beöltözni, jelmezbe bújni, ezáltal a személyiségem egy másik oldalát kidomborítani, kiélni. Egy hete z unokatesóm Emese felvetette, hogy készít nekem egy zombi sminket, ami az ő munkahelyi makeupja volt. Hogy lehet ez? Nos egy horrorlabirintusban dolgozott a fővárosban és ott aztán kitanulta magán a maszkmesterség ezen részét.



Örömmel vállalkoztam erre, mert egyrészt nagyon érdekel ez a smink technika, talán még jobban, mint az átlag sminkek és mert végre egy csúnya oldalam is megmutathatom. Manapság mindeki a külsőségek rabja, nem véletlen a média évtizedek óta mossa aktívan az agyunk, hogy legyünk szépek, sőt legszebbek, gondoljunk itt akár a Disney mesékre, vagy a szépségipar reklámjaira. A bloggerek már hálistennek felvállalják a smink nélküli arcukat és megmutatják, hogy húsvér emberek. Pár napja ugyan egy ilyen kirohanást olvastam egy blog Facebookján, hogy senki se vállalja a blog írók közül a festék nélküli fejét, de igen nagy tévedésben volt ez a lány. Erre rátromfolva én még a csúnya, összevert, zombi arcom is bevállalom. 




A sminket nem én készítettem, hanem Emese, de most gőzerővel szeretném eltanulni ezt a fajta technikát. Az alapját a folyékony gumi, latex alkotja, kis zsepkendő és egy igazán ügyes kéz, ami mindezt tökéletesen felviszi a bőrre. Majd jön az alapos alapozás és a sebek megszaggatása, hogy ilyen széttrancsírozott bibiket mutasson a kép. A legdurvább pedig maga a sminkelés, a véraláfutás, a sebek színezése. Nem profi sminkekkel készítette, így még durvább, hogy mit hozott ki belőle, le a kalappal, csak ámulok. Hab a tortán pedig a művér, ami még hitelesebbé tette az alkotást.

Legjobban azon nevettem, hogy az orrom kicsit balra kanyarodik, így az eltölrt orr látszatára még inkább rátesz ez  szépséghiba, első eset, amikor ezt a kis deformáltságomat imádtam, első lépés egy egy hiba elfogadásár, ha meglátjuk az előnyét. Szuper könnyű eltört orrot varázsolni nekem és zombivá tenni. :)

A smink annyira élethű lett, hogy anya azt mondta tényleg úgy néz ki, mintha rommá vertek volna és ha nem tudná hogy smink akkor sikítozva hívta volna a mentőket.

Nyilván, ahhoz, hogy teljes jogú zombi legyen az ember, egy kis kékes, zöldes szín se árt, de mi most nem akartuk túldramatizálni, amúgy fél óra alatt készült el ez a remekmű. :) 




Aki ezt művelte velem /sminkes/: Bugya Emese
Reményeim szerint nemsokára én is profin tudok ilyesmiket készíteni, legalábbis megpróbálok. :)

Lentebb pedig egy nagyon kedves barátom, volt iskolatársam pszichológiával átitatott Zombikról szóló videóját tekinthetitek meg. Érdemes feliratkozni a Pszichológus Pasi YouTube csatornájára, mert rengeteget tanulhatunk tőle, szinte felér egy igazi pszichológiai üléssel. :)

További Halloween poszt:

-véres körmök: http://kialakito.blogspot.hu/2014/10/halloween-ra-veres-kormok.html
-képregény lány: http://kialakito.blogspot.hu/2014/10/halloween-smink-kepregeny-lany.html

-halloween dekor: http://kialakito.blogspot.hu/2014/10/halloween-dekoracio-otletek.html
-mexikói koponya: http://kialakito.blogspot.hu/2014/10/mexikoi-koponya-smink-mexicoi-halottak.html

Ti Minek öltöznétek be Halloweenkor? Milyen rémes sminkben néznétek meg még engem? :)