2015. augusztus 17., hétfő

Hella Care szappanok

Kedves szappan imádók, itt egy újabb gyöngyszem a természetes vonalon, a Hella Care márkától. :) Csodás természetes kozmetikumokat gyártanak kézzel készítve 2010 óta, saját bőrproblémájuk, allergiájuk adta a kezdő lökést a házaspárnak. Terméklistájukon a szappanok mellett, arckrém, szemkörnyékápoló és testápoló is megtalálható. 







Régebben bizony idegenkedtem a szappanoktól, bennem is élt az a sztereotipia, hogy szárítják a bőrt, túl lúgosak. Aztán pár natúr kozmetikai család bebizonyította, hogy ez téves beidegződés, egy megfelelő szappan hidratál és a különböző bőrproblémákkal szuperül felveszi a harcot, gondoljunk a pattanásos bőrnél a kénes szappanokra. 
A Hella Caretől elsőnek a százszorszép szappanjukat próbáltam ki, ami bőrfeszesítést ígér. 

Amit a márka ígér:

Ez a szappan segítséget nyújthat azoknak, akik bőrük tónusán szeretnének javítani. A benne található fekete nadálytő olaj és százszorszép kivonat két elismert bőrfeszesítő hatóanyag. A narancsbőr csökkentéséről egy tengeri alga, a barna hólyagmoszat gondoskodik. Radírozó hatású mandulahéj-olívamag őrleményt is tartalmaz. Édes-virágos illatával, és a bőrre gyakorolt szépítő hatásával, a bourbon geranium illóolaj megkoronázza a kompozíciót.



A csomagolása valami lenyűgöző, merített papír dobozka rejti a szappant, már az anyagában is a természetességet sugallja. A rajzok, ábrák Hella a márka egyik alapítójának keze munkáját dicsérik, mindig is szerettem volna egy ilyen növényi ábrákkal díszített noteszt, nos kaptam kozmetikumokat, biztos nem dobom ki a csomagolást! :) Minden tudnivaló szerepel amúgy a csomagoláson, szépen precízen fel van tüntetve szinte minden adat. 



Illata nagyon jellegzetes és erős, aki szereti a természetes, kicsit fűszeres, teákra emlékeztető illatot, annak nagyon tetszeni fog. Nekem kicsit vad ez az illat egyveleg, de ennyi bajom legyen csak egy termékkel. Használat után gyorsan elillan az illata. 


A szappan sötét barna, és még mélyebb barna szemcséket tartalmaz, nagyon mutatós a maga letisztultságában.


Jól habzik használat közben és kellemesen tisztít, azonnal érezni lehet a feszesítést, már az első használat után is. Picit húzódhat a bőr mosakodás után, de én amúgy is azonnal hidratálok, így ez nem okozott gondot. 

Hidratáló hatást nem kapunk tőle, de ezt nem is vártam el, hiszen a feszesítő tulajdonsága az alapvető. 




Az illata picit nekem durva és hatalmas látványos ránctalanodást nem tapasztaltam, de a bőröm jelentősen ruganyosabb és feszesebb lett. 

Pontok: 5/4



















 A körömvirág gyermekkorom nyarait eleveníti fel, amikor dédnagymamám tornácán játszottam és a veranda előtti ágyásból a szellő a jellegzetes gyógynövény illatot hozta felém. 






A doboza ennek is lélegzetelállító, letisztult ugyanakkor régi biológia vázlatokat idéző, mennyei. A papír tapintása is varázslatos, írószer mániásként ilyen apróságok is lenyűgöznek.
Az illata erős, de a gyermekkoromat vizionizálja, gyönyörű emlékeket idézve, imádom. :)



Víz hatására jól habzik, de valamivel kevésbé, mint az előző. Gyorsabban olvadt, fogyott viszont, de a hatása kárpótol mindenért. A mézes illat és a körömvirágé nyugtatólag hat mosakodás közben. A méhpempő köztudottan az egyik legjobb arcápoló alapanyag, ami csillagászati áron, de hihetetlen látványosan javít a bőrünk kinézetén és antiallergén. 

Néha nyáron még előbukkan egy két pattanás, nos ezekkel igen hatékonyan leszámolt, ugyanakkor az érzékeny bőröm jól nyugtatta.

Jobban hidratál, mint az előző testvérkéje, így teljesen elégedett vagyok vele. Ha elfogy újra benevezek rá. :)

Pontok: 5/5



Ti szeretitek a szappanokat? Melyik márka szappanjait próbáltátok már?