2015. június 27., szombat

Még a fénytől is óv-Eucerin AQUAporin ACTIVE TESZT

Az Eucerin AQUAporin ACTIVE krémét volt lehetőségem tesztelni és már jó ideje használom, így elég kiforrt véleményem van, minden előnyéről és hátrányáról, ennek a fényvédős nappali arckrémnek. 




Amit a márka ígér:


Az Eucerin® AQUAporin ACTIVE Hidratáló arckrém normál, vegyes bőrre olyan frissítő hidratáló arcápoló, mely intenzív, azonnali és hosszan tartó hidratálást biztosít.

A bőrnek vízre van szüksége ahhoz, hogy egészséges lehessen. Ahhoz, hogy a bőr jól hidratált legyen, nemcsak a víz mennyisége fontos, hanem az is, hogy milyen hatékonyan oszlik el a sejtek között. Az Eucerin® AQUAporin ACTIVE Hidratáló arckrém normál, vegyes bőrre aktiválja a bőr saját hidratációs hálózatát, így a bőr hozzájut a szükséges nedvesség mennyiséghez.

Az Eucerin® AQUAporin ACTIVE Hidratáló arckrém normál, vegyes bőrre termék kifejlesztése egy Nobel-díjjal jutalmazott tudományos eredményen, az aquaporinok felfedezésén alapul. Az aquaporinok csatornák, melyek a víz áramlását biztosítják a sejtek között. Ez a termék glüko-glicerol hatóanyagot tartalmaz, ami serkenti az új aquaporinok képződését, s ezáltal segíti a nedvességeloszlást a bőrben.

Az Eucerin® AQUAporin ACTIVE Hidratáló arckrém normál, vegyes bőrre termék használható érzékeny arcbőr esetén is, gyorsan beszívódó formulája ideális alapot nyújt a sminkeléshez. A bőr puhává, rugalmassá és üde tapintásúvá válik. És hosszú időre ilyen is marad.

TESZT

A csomagolása egy egyszerű dobozból és strapabíró, tejüveg tégelyből áll. Én a pumpás és kinyomós adagolókat preferálom, az, hogy kézzel kell kivennem a krémet, nem tartom higénikusnak, no de kibírható és kivédhető ez egy spatulával.

A krém illata nem parfümös, ami megnyugtató, hiszen nem parfümözött, nagyon jól tudjuk már, hogy a parfüm anyagok is szárítják a bőrt, az allergizáló hatásukról nem is beszélve, így, jobban kultiválom, ha egy krémnek enyhe illata van csak, vagy illatanyag mentes. Színe sárgás, én valamiért természetesebbnek gondolom az enyhén színes krémeket, ezt csak úgy zárójelben írom le. :)







Állagát tekintve elég sűrű a megszokott nappali krémekhez képest, de testhőre reagálva könnyen kenhetővé változik, így az eloszlatásánál nem jelentkezik semmiféle probléma. A beszívódása nálam kicsit tovább tartott, így a reggeli rutinnál 5 perccel hamarabb fel kell kennem, hogy megfelelő sminkalapként használható legyen. Ettől függetlenül előszeretettel használom, hiszen 25-ös fényvédőt tartalmaz és valjuk be ideje volt, hogy én is igába hajtsam a fejem és védjem a bőröm a káros napsugarakkal szemben. Ráadásul most tértem át az ázsiai arcápolási rutinra nyugati termékekkel, aminek szerves része a fényvédelem.  Ami érdekes, hogy a beszívódás után is érezhető enyhe selymes réteg, amivel bevonja a bőrt, de mivel nem tartalmaz szilikont így nem tudom ezt minek tulajdonítani, viszont a sminkelésnél nem okoz gondot, sőt talán még jobban bírja tőle az alapozó a strapát. 



 A hidratálása kitűnő ennek az Eucerin krémnek és nem irritálja a bőröm. Egy negetívumát tudom csak elmondani, hogy a T zónám könyebben kifényesedik tőle, de a fényvédelemért cserébe ezt a kis apróságot nem rovom fel neki.









Nyáron szinte mindenkinek vízhiányosabb a bőre, amire ez a krém tökéletes megoldás. Ismerjük azokat a fajta krémeket, amiket reggel felkenünk, de két-három óra múlva már száraz és megviselt a bőrünk, na ennél erről szó sincs. Nap végére is selymes és kellemes tapintású a bőr és a sminkhez megfelelően előkészített alap a legfontosabb, ebben kitűnő. Télre egy testesebb krémet ajánlok, ami a szárító időjárásban pótolja a zsírokat, de a kánikulában ez az Eucerin lesz a barátotok. :)

Pontok: 5/4,5 (A T-zóna zsírosodása miatt vontam le egy fél pontot)