2015. május 21., csütörtök

Cattier Tusfürdő-TESZT

A Cattier márkáról már olvashattatok a blogon, mivel kipróbáltam három szuper termékét is (ezekről ITT olvashattatok, ha lemaradtatok). Mostanra fogyott el a tusfürdő gél, ami szintén belopta magát a szívembe, így mindenképp szerettem volna beszámolni róla. 




A Cattier 1968-ban létrehozott egy francia biokozmetikai márka, amit Pierre Cattier Humanista mozgalom vezetője álmodott meg.  Ecocert tanúsítvánnyal is rendelkezik a márka, csak természetes alapanyagokat használnak a termékeikhez, elsősorban Bio gazdaságokból származókat, emellett nem folytatnak állatkísérleteket. 




Amit a márka ígér: 

A szappanmentes és a bőr pH értékével megegyező Cattier Nyugtató tusoló gél lágyan tisztítja bőrét, megtartva annak természetes egyensúlyát. Bio aloe vera és rózsaszín agyag tartalmának köszönhetően nyugtatja, puhítja és tiszítja a bőrt. Lágy és dús habja végtelen puhasággal vonja be a bőrt, igazi kikapcsolódást nyújtva önnek. Lágy, ellazító illata, mely pálmarózsa, szantál és koriander jegyeit viseli, finom raffinált érzékisseggel lengi körbe használóját.

FŐ ÖSSZETEVŐK
bio aloe vera, rózsaszín agyag, növényi eredetű glicerin

TESZT

Csomagolása szuper csajos, de mégis letisztult, ha drogériába tennék ki a polcra biztos, hogy sok fogyna belőle. Lila és a rózsaszín szín együtt igazán nőies hangulatot ad a fürdésnél. Alul található a felpattintható kupakja, én kifejezetten utálom ezt a fajta kiszerelést (ízlések és pofonok), mivel minden fürdés előtt kimosom a kádat, így a zuhany által odacsapott víz bekerül a kupakjukba és ez elég zavaró számomra. (De a legtöbb márka mégis preferálja sőt az egyik barátnőm csak ilyen megoldású terméket vesz.) Amúgy az adagolás könnyű, kényelmes a gyors zuhanyzás közben is, könnyen szabályozható a mennyiség, amit a kezünkbe nyomunk és kézreálló a flakon. :)


Illata nagyon kellemes, enyhe virág illat, de inkább semlegesnek mondanám, így aki parfümöt használ nem üti a két illat egymást, mégis megvan a kellemes illatos fürdő érzet. Szeretem, ha a tusfürdő nem fojt meg a túl markáns, erős illattal, főleg esténként lefekvés előtt preferáltam ezt a terméket.










Rózsaszínes, tüdőszínű tusfürdőről van szó, a géles és a krémes állag között húzódik, ha nem kifejezetten gél a neve akkor fel se figyeltem volna erre a textúrára. Könnyen eloszlatható és megfelelően jól habzik, ami számomra alapvető, sőt sokszor habfürdőt készítek a tusfürdőkkel és ez erre is alkalmas volt. 



Nem irritálta a bőrömet, szépen hidratált és kellemes tiszta érzetet adott használat után. "Megcselekedte, amit megkövetelt a haza." 

Negatívuma az ára, viszont elég sokáig elegendő volt, két hónapig szerintem legalább használtam a 200 ml-s kiszerelést. Aki a bio kozmetikumokat részesíti előnyben, azoknak ajánlom ezt a terméket, nem fognak benne csalódni. :) 

Pontok: 5/4 Az ára az egyetlen amibe bele tudok kötni, emiatt egy pontot le is vontam. 

Ára: 2290 Ft Megrendelheted a BioAngelica webshoptól INNEN