2015. március 22., vasárnap

Poncsós tavasz

Pár éve mindenki a bőr dzsekit hord és hordott, de az utóbbi szezonokban berobbant a köztudatba a mellőzött poncsó, ami méltánytalanul volt elfeledve és félredobva. Ezek a vállon átvetős ponchók nagyon kényelmes viseletek és könnyű viselni őket, egyből stílusos az embert egy ilyen ruhadarabtól, ha magára ölti. 







A szekrényem alap darabjaiból válogattam össze ezt a tavaszias szettet, ezeket szoktam felkapni egyéb párosításokban, ha reggel rohanok és nincs kedvem agyalni, hogy mit vegyek fel. 





A Springfield poncho mintája az indián motívumokat idézi. Mindig is vonzott az indián kultúra, a szobám falát álomcsapda díszíti és minden jöhet, ami tollas. 
































Ehhez egy egyszerű világos farmeringet választottam, ami nem hiányozhat egy nő ruhatárából sem, hiszen szinte mindennel párosítható. 

































A szoknyát nyertem a Joy-Perwoll játék során és az egyik kedvenc basic darabom lett. Szintem minden stílusú felsővel kombinálható, az A vonalú szabásnak köszönhetően lágyul a bőr szoknya hatása. 






A poncsó esése az A vonalú szoknya vonalával együtt mutatós, street fashion hangulatot kelt.







A bőr a farmerrel együtt a vagányság tökéletes leképzése szerintem és akárhogy párosítjuk ezt a két anyag típust mindig szuper lesz az összkép. 





A szoknya szabása bájos és kislányos vonalú, imádom, hogy van tartása így nem kell aggódnom, hogy összegyűrődik, vagy nem áll megfelelően. Lényes odafigyelni a műbőr szoknyák anyagára, a vékonyabbaknál nagy az esély, hogy gyűrődik és vasalni is szinte lehetetlen ezt a fajta anyagot, így ezt tartsátok szem előtt vásárlásnál.










Fekete vastag harisnyát lassan lecserélem a testszínű vékonyra, vagy a nylon feketére, jaj de várom már azt a meleg időt. Addig pedig marad a sötét harisnya, amiből lapuljon a fiókotokban mindig néhány. :)















Magassarkú helyett bakancsot választottam, mivel a rohanós hétköznapokban 5-7 kilómétert sétálok, így ez a legpraktikusabb viselet. Az A vonalú szoknyákhoz és a bőr szoknyákkal is simán viselhetünk bakancsot, vagy loaftert. 




Ezt a képet csak azért tettem be, hogy lássátok a poncsó szabását, amiből akár egy ruha is kijönne. :D


Kiegészítők terén mostanában a nagy statemnet nyakláncok a kedvenceim, bolondulok ezért a vagány darabért, ami nekem az inka stílust idézi meg. A mintás háromszögek, az arany részletek és a strasszok jól mutatnak a kötél szerű zsineges megoldással és a belefűzött fekete szalaggal. Így leírva soknak hangzik, de mégis egy letisztult darabnak mondanám, ami fekete-fehér-arany kombinációnak köszönhetően inkább az egyszerűbb húrokat pengeti. Stílusában jól mutat az indián motívumos poncsóval, de remekül feldobja a farmer inget is. 










A képeken nem sűrűn nézek a kamerába, nos ez a hatalmas napsütés még bántja a szemem, így egy jó napszemüveget ideje lesz a többi mellé kerítenem, ami megkoronázhat egy ilyen vagányabb szettet.





Smink:

Alapozó: Vichy Taint Ideal
Púder: Catrice All Matt Plus
Bronzer: Urban Decay
Pirosító: Urban Decay
Szemhéjalap: Catrice
Korrektor: Maybelline
Szemhéjtus: Manhattan DIP
Szempillaspirál: Maybelline




















OUTFIT

Poncho: Springfield
Farmering: Bershka
Szoknya: H&M
Harisnya: New Yorker
Cipő: Deichmann
Nyaklánc: Chill-earrings
Hogy tetszik a szett? Ti is belehabarodtatok a poncsókba? Szoktatok csak basics darabokat kombinálni a hétköznapokon?