2015. január 7., szerda

Öt lépéses arcápolási rutin- BioAngelicaTESZT

A BioAngelica webshop felajánlotta, hogy próbáljam ki az öt lépéses arcápolási rutinukat, ami lefedi a reggeli és esti részt is, így teljes körű. Mivel természetes arcápolási módszerről volt szó igent mondtam és pár nappal később már nálam is voltak a kozmetikumok.


BioAngelica természetes arcápolási módszer öt egyszerű lépésben

Most néhány titkos tippünket osztjuk meg veled, ugye, hogy nem is olyan bonyolult? Csak öt egyszerű lépés és csodás lesz az arcbőröd!

Reggel:

Rózsavizzel (vagy más bőrtípusunknak megfelelő biogazdaságból származó aromavízzel) áttöröljük az arcunkat, utána egy jó minőségű, természetes alapanyagú, magas hatóanyag tartalmú krémmel bekenjük és sminkelhetünk is.

Este:
1, Nedves pamacsra(lehetőség szerint bio)teszünk pár csepp bio sárgabarackmag olajat (édesmandula- vagy jojobaolaj is kiváló) és letöröljük sminket.
2, Áttöröljük aromavízzel, hogy eltávolítsuk az összes sminkmaradékot is.
3, Tenyerünkbe kis mennyiségű agyagot szórunk, rápermetezünk pár csepp aromavízet vagy ásványvizet és az így kapott masszával óvatosan átdörzsöljük arcunkat.
4, Újra áttöröljük aromavízzel arcunk, úgy hogy kicsit nedves maradjon, így a krém hatóanyagai a bőr mélyebb rétegeibe is eljutnak.
5, Végül nappali krémünkkel vagy pár csepp szérummal (növényi olaj és illóolaj-keverék) bekenjük arcunkat.

Ugye, hogy nem is olyan bonyolult?
A hozzávalókat itt találod

Egészítsük ki ezt a napi öt egyszerű lépesből álló rituálét heti egyszer egy arcszaunával és egy agyagpakolással és bőrünk megőrzi fiatalságát vagy megszabadulhatunk bőrproblémáinktól.


Bio Mogyoróolaj

Amit  márka ígér:
(bővebben még a linkre kattintva találtok leírást)
A nyugtató és puhító hatású mogyoróolaj kivételes felszívódó tulajdonságokkal rendelkezik. Rendkívül kellemes a tapintása, nem hagy zsíros réteget maga után, finom pirított mogyoró illatú, nagyon kedvelt masszázs alap. Kiváló ápolást nyújt a zsíros és vegyes bőr számára.

Biogazdaságból származó, 100%-os tisztaságú, szűz, első sajtolásból kinyert, természetes olaj.

Kiszerelés – 50ml

TESZT

Kis műanyag flakonban találjuk a sárga színű olajat. Felpattintós a teteje így tudjuk kivarázsolni belőle a terméket, szerencsére nem ömlik, így nem pocsékolunk vele egyáltalán. Nekem 2-3 csepp is elegendő az egész arcomra és nyakamra, tehát minimális fogy egy használatnál belőle. Illata teljesen mogyoróvaj szagú, de nem túl erős, hamar elillan. Könnyű eloszlatni, mivel nem egy túl sűrű olaj és elég hamar beszívódik, de csupán este használható, mivel fényes marad tőle a bőrünk.
Sminklemosásra is kipróbáltam, szépen leszedte az alapozót, szemem környékére nem mertem kenni. Alapból féltem kicsit a mogyorótól, hiszen köztudottam allergizálhat, de csodák csodája tökéletes volt a bőrömnek. Nagyon megszerettem ezt a terméket, 5/5 pontot adok rá. A makacs ráncaimon is simított, így ezt biztos elhasználom, éljenek az olajok!


Bio Damaszkuszi Rózsavíz

Ez a termék érdekelt legjobban, hiszen sok helyen olvastam már a rózsavíz jótékony hatásáról. 

Amit a webshop oldalán olvashatunk róla:

Hidratáló, bőrpuhító, összehúzó, feszesítő, sebhegesítő és ránctalanító hatása van. Az élet minden szakaszában segít, rendkívüli öregedés gátló hatású, mely minden bőrtípusra megfelel.

100 %-os tisztaságú, biogazdaságból származó, tartósítószermentes, friss és koncentrált virágvíz.

Kiszerelés - 100ml

TESZT

Csomagolása kecses és vékony, műanyag flakon. Szórófejes az adagolása, ami könnyűvé teszi az eloszlatást. Nagy a szórása, így mindenhová egyenletesen jut belőle. Egy "lövés" tökéletesen elegendő belőle.
Illata mennyei rózsás és nagyon üdítő a használata. Első pár használatnál nagyon puhává varázsolta a bőröm, aztán sajnos előtört az allergiám tőle (de hozzá kell tennem, hogy érzékeny nagyon az arcbőröm, tehát normál bőrűeket biztos nem irritálna). Ezután abbahagytam a használatát és termálvízzel helyettesítettem, így róla igazából nem tudok nyilatkozni. Jó terméknek tűnt, de a hisztis bőröm nem állta, de anyukám előszeretettel használja és szerinte szuper. :)


Fehér agyag

Amit a márka ígér:

Teljes mértékben semleges, a fehér agyag minden bőrtípusra használható, még a legérzékenyebbek számára is.

BioAngelica által kínált agyagok kizárólag tiszta, napon kiszárított agyagok. Franciaországból, a mediterrán térségből származnak szennyeződésmentes területről, ahol a kinyerés folyamata során az összes tulajdonságaikat megőrzik.


Egy nagyon finom szemcséjű aktív agyag, gyengéd, kisímítja és fellazítja a bőrt. Minden bőrtípusra alkalmas, főleg az érzékeny, irritált, kiszáradt, érett vagy elöregedett bőrre.

A csecsemők és gyerekek bőrére is megfelelő, jól helyettesíti a hintőport.



Főbb tulajdonságai:
bőrradírozó hatású
bőrsimító
faggyútermelést szabályozó
gyulladásgátló
sebhegesítő
tisztító
feszesítő

Felhasználása:
szépség pakolások
hajpakolások, samponok összeállításához (táplálja és fénnyel tölti meg a száraz, fakó hajat),
használható borogatáshoz (sebekre, sebhegesítő hatása miatt
fogkrém elkészítéséhez
arcmaszk formájában az érzékeny, kiszáradt vagy irritált arcbőr tisztítására
borogatás formájában a zárt sebekre, vérzéscsillapító és bőrjavító tulajdonságai miatt
arcmaszk formájában a kiszáradt, irritált és különösen az érett bőr kezelésére

TESZT

Csomagolása lecsavarható tégelyes, jól zár, így nem kell tartani tőle, hogy kinyílik. Kinyitáskor viszont figyelmesnek kell lenni, mivel por állagú agyag található benne. A piszkos fehér pornak tényleg agyag illata van, ahogy a rózsavízzel, vagy a termálvízzel (amivel én használom) érintkezik. 

Egyből szépen puhítja a bőrt és egyenletesebbé simábbá teszi. Egy fával volt összeütközésem a karmolásba belekentem az agyagot, másnap nyoma se volt a helyének, tehát ezen tulajdonsága is igaz. Feszesebbnek is érzem utána a bőröm, de a feszülő kellemetlen érzet nélkül. Tényleg olyan, mintha feltöltődne. Ez a termék lett a kedvencem az arcápolási rutin természetes csodaszerei közül. 5/5


Reggeli rutin egy komponensű, akkor kell magunkra fújni a rózsavizet, vagy más aromavizet.

Az este kicsit kacifántosabb. Lemosom az arcom a mogyoróolajjal, így eltávolítva a sminket, ezután a rózsa vízet fújom fel (vagyis én mostanság a termál vizet) és egy vattával áttörlöm az arcom. Erre viszem fel az ujjammal az agyagot vékonyan, de ecsettel is lehetne ezt a műveletet végezni. Még egy kis fújás a rózsavízből és hagyom, hogy a nedves agyagot beszívja a bőröm, megszáradjon. Erre ismét kenek egy kis mogyoróolajat. Olyan ez, mint egy szertartás. :)

Azoknak mindenképp ajánlom, akik napi 2-3 percet rászánnak a bőrül szépítésére esténként, viszont reggel rohanáskor nincs idejük pepecselni. Másrészt azért is ajánlom ezeket a termékeket, mivel természetes összetevőkből készültek, kemikáliktól mentesek.

Webshop: http://www.bioangelica.hu/prestashop/