2014. október 26., vasárnap

Indián poncho újraértelmezése- OUTFIT

Imádom a ponchokat, de lássuk be nem mindig a legkényelmesebb viseletek, hiszen csak ránk van terítve és lecsúszik sokszor. Nemrég viszont egy nagyon poncho szerű kardigánra tettem szert, ami ötvözi ennek a ruhadarabnak az eklektikus báját, az összevisszaságot, az autentikus mintát és a kényelmet.























Szeretem az outfiteket egy ruhadarab köré építeni, hiszen a való életben is így komponáljuk meg a szettünket. Hol a cipő, hol egy felső, néhanapján a táska, amihez választom a többit. Nagyon ügyelek arra, hogy ne legyen túldíszített, ne vigyem túlzásba a kiegészítőket, hiszen nem akarok bazári majomnak tűnni. (Na jó néha szeretnék pukkasztani, de na. :))































Imádom, hogy végre nincs az a berögzült rossz elv, hogy a cipőnek és a táskának ugyanolyan színűnek kell lennie, hogy ne hordj ezüst kiegészítőt arannyal és még sorolhatnám. Én ezeket mindig figyelmen kívül hagytam, de az azért szuper, hogy a trend is eljutott ebbe a szabadság fázisba. Nyilván legtöbbször a stílusra odafigyelek, hogy passzoljon, de van amikor ezt is lábbal tiporjuk és mégis összhangot alkotunk. Elég kreatív folyamat az öltözködés és az önkifejezésünk egyik vászna lehet.





A cipő szegecse visszaköszön ugyan a táskán, de itt csak a stílus hasonló, egy kis indiános és western beütés hozza harmóniába az egészet. Mindig is közel állt hozzá ez a vonal, van ebben is egyfajta szabadság, egyfajta Rock'N'Roll, ami áthatotta mindig az életérzésemet.












Na de haladjunk felfelé, a farmer egy lap darab és nekem ez az árnyalat a kedvencem, a három melegebb évszakban állandó társam. Nagyon fontos, hogy egy nő ruhatárában legyen egy két tökéletes fazonú farmer, ami kiemeli az alakot. Ezek szinte bármivel párosíthatóak és érdemes rájuk akár több pénzt áldozni, hiszen akár évtizedekig is viselhetjük őket. Persze sok farmerem kerül ki turikból, így a kincskeresést ajánlom leginkább. :)


A fekete hosszú ujjú a tél és az ősz, valamint ki ne hagyjam a tavasz alap darabja. Nekem ebből mindig hányom van, valahogy sajnálok rá költeni, pedig ez a felső, amit mindenhez párosíthatok. Most Joy napokon szerzek is be néhányat, az elasztikus, vastagabb anyagú verzióból. 










A poncho magassághoz értünk és meg kell állapítanom nagyon mutatós darab. Egy gumis övvel meghúzva, ahogy a képen is látszik játékos esést biztosíthatunk a kardigánunknak és még ponchosabb hatást. Ebben az a pláne, hogy káoszos redőket alkotunk és kétszer ugyanúgy nem lehet viselni ezt a ruhadarabot, mert valahogy mindig máshová kerül az öv. Vékony és vastagabb övvel is mutatós, de magában, csak úgy lógva is bombasztikus. 













Kicsit oversize hatást kelt, nem véletlen, mivel két számmal nagyobb rám, de szerintem ez szuper, hiszen még jobban redőzhető.
A mintája és a színei, amik megfogtak, szerintem zseniálisak a régi indián motívumok. Aki ismer, sőt aki követi a blogot, az is tudja, hogy mennyire szeretem az indián kultúrát, egy álomcsapda díszíti a falam és minden ami rojtos, tollas jöhet. :)  Így evidens, hogy még a télbe is egy kis indián nyarat szeretnék csempészni.

Ami a legjobb, hogy dupla a kötött anyag, ettől lesz más színű a kihajtható rész és ettől igazán meleg. Imádni fogom, én fagyos szent, a nagy mínuszokban. 




















Elértük a lombkoronát. :) A kócos kontyomba két falevél ágat tűztem, természetesen mű virágból. Imádom az ilyen feltűnő, de mégis harmonikus kiegészítőket. Egy ilyen virágkoszorúval, vagy levél betűzéssel meg is oldhatjuk a kiegészítő dilemmát, hiszen ennyi elég hangsúlyt ad és ugye milyen őszies? :) 
















Smink: 

Alapozó: Vichy Tein Ideal

Púder: Catrice All Matt Plus
Bronzer, higlighter, pirosító: H&M 
Szemöldök: L'Oreal Paris barna gél állagú spirál
Szemhéjtus: Essence
Szempillaspirál: Lancome hattyúnyakú
Szemhéjpúder fekete: MAC


Ruha: 

Cipő: New Yorker
Farmer: Mangó
Felső: H&M Basics
Poncho-kardigán: Háda
Öv: Háda



Hogy tetszik? Hogy álltok a poncho szerű kardigánokkal?