2013. november 24., vasárnap

Almaecet, a csodaszer


Rengeteg felhasználási formája van ennek az almaborból készült, megecetesedett nedűnek. Ásványi anyagokat, rostokat és antioxidánsokat tartalmaz, már az ókori Babilóniában is használták tonikként. Magnéziumtartalma magas, ezenfelül segít a testünk elsavasodásának leküzdésében. Furcsán hangzik, hogy egy ecetsav lúgosít, de így van. Íme néhány alkalmalmazási mód, ami nem csak nekem, de több ismerőmnek is bevált.




1.  A fogyókúra mankója. A testünk ph-ja a finomított és sokszorosan feldolgozott élelmiszerek hatására elsavasodik. A megfelelő ph-értéket visszaállíthatjuk, ha minden étkezés előtt, vagy után iszunk egy pohár almaecetes vizet. Ez elősegíti a fogyást is, ugyanis az almaecet erős zsírbontó hatású, nálam abszolút bevált. Narancsbőrösödésre hajlamos a combom és a fenekem, meglepetésemre ez az ital szinte teljesen megszabadított ettől a problémától is. Egy-két hét alatt kilóktól szabadít meg, ha beillesztjük a diétába. Egy pohár aljára önts egy ujjnyit belőle és higítsd fel vízzel, nem lesz a kedvenc csemegéd, de tuti módszer. Van, aki egy evőkanálnyit bevesz és arra iszik vizet. A lényeg h minden étkezésnél alkalmazd és meglátod látványos eredményt érhetsz el. Fél literes flakonba, higított formátumban viszem magammal és nap közben ezzel oltom a szomjamat.

2.  Tonik. Fele víz, fele almaecet keverékkel este töröljük át egy vatta segítségével a bőrünket, ez tökéletesen megszabadít a  káros anyagoktól, ami a bőrünkre rakódott a nap folyamán. Kitisztítja a pórusokat és fertőtlenítő hatásának köszönhetően megelőzi a pattanások kialakulását. Én már csak ezt használom a méregdrága tonikok helyett.

3.   Hajöblítés. Egyharmad almaecet és kétharmad víz keverékével öblítsük ki a hajunkat hajmosás után. Ez nemcsak fertőtlenít, de csillogóvá és lággyá varázsol. Az ecetszag elpárolog, így ettől sem kell tartanunk.

4.   Enyhíti az allergiát. Szintén a fent említett almaecetes vizet fogyasztva tapasztalhatjuk ezt a hatását. Én nem vagyok allergiás szerencsére, de több allergiával küzdő ismerősöm esküszik erre a módszerre parlagfű idején.

5.   Fertőtlenítő hatásának köszönhetően alkalmazhatjuk szájvízként, fogínysorvadás esetén kiegészítő kezelésként is használatos. Elveszi a szájszagot és bónuszként fehéríti a fogakat. Torok- és arcüreggyulladásnál, influenzánál is bizonyított a hatása, hiszen a baktériumok és vírusok savas környezetben gyorsabban szaporodnak. Mivel az almaecet lúgosít, így segítséget nyújt a fehérvérsejtek harcában a kórokozókkal szemben.

6.    Bőrproblémákra is tökéletes. Ha pattanásra tömény almaecetet kenünk, leszárítja azt. De ajánlják ekcémás felületek és visszerek kezelésére is.

7.   Kiirtja a szervezetből a Candida-gombát, ami sok esetben a hüvelygyulladás, a bőrproblémák illetve az elhízás okozója.

8.  Enyhíti az izületi gyulladást, szintén vizes oldatát fogyasztva.

9.   Narancsbőr ellen is tökéletes, fele víz, fele almaecet egyveleget, ha fürdés után a problémás bőrfelületre kenjük, csökkenti az egyenetlenséget, ez nálam maximálisan bevált. A másik módszer persze a fogyasztása az almaecetnek. Hihetetlen eredményeket lehet vele elérni, a drága krémekkel ellentétben...

10.   Csökkenti a koleszterinszintet és a magas vérnyomást is. Idd!

11.   Leégés kezelésére is kiváló, oldatát kenjük az égett felületre. Csípésekre ugyancsak tökéletes gyógyír.

12.   Takarításhoz is megfelelő választás, csakúgy mint a sima étkezési ecet, vagy a szódabikarbóna.



500 Ft alatti áron, egy teljes kozmetikai és gyógyászati garmada áll a rendelkezésünkre!